Razno

Kada kupujete bijelu tehniku, trebalo bi da obratite pažnju na ove detalje!

Bijela tehnika i mali kućanski aparati jedni su od onih proizvoda čiju kupovinu uvijek imamo u planu.

Iako ih načelno ne trebamo često mijenjati, rijetko kada ih kupujemo sve i odjednom. Ako se desi da smo u potrazi za novim štednjakom, pa hladnjakom, pa čak moramo zamijeniti i perilicu posuđa ili kupiti neki novi aparat za pripremu hrane.

Život je mnogo lakši i ugodniji sa kvalitetnim i ispravnim kućanskim aparatima. Kućanski aparati nam olakšavaju svakodnevnicu i omogućuju da ispunimo sve potrebne kućanske obaveze.

Ipak kupovina bijele tehnike podrazumijeva i poprilično ulaganje, budite oprezni prije nego donesete konačnu odluku, istražite ponude i uporedite aparate.

Učite na greškama drugih

Na primjer…vaši prijatelji su kupili novu perilicu-sušilicu rublja koja odlično opere rublje ali ga nikada ne osuši do kraja, vaša susjeda ima novi hladnjak koji proizvodi čudan i iritantan zvuk… zašto ne bi iskoristili iskustva drugih u svoju korist?

Razgovarajte sa prijateljima, susjedima, ostatkom obitelji o aparatima koje su nedavno kupili, iskustvu koje imaju i zamolite ih za preporuku.

Vjerujemo da će svi rado podijeliti sa vama koliko su zadovoljni ili razočarani radom nekog novog kućanskog aparata. Provjerite koje im funkcionalnosti najviše odgovaraju, koliko često su neki aparat morali popravljati, koje im funkcionalnosti nedostaju, da li bi odabrali neki drugi kada bi opet birali i zašto.

Nemojte kupovati impulzivno!

Bijelu tehniku definitivno ne biste trebali kupovati impulzivno ili na temelju argumenata koji nemaju veze sa vašim potrebama i/ili karakteristikama aparata. Kako biste ovo izbjegli, napravite popis prioriteta.

Ako kupujete novi hladnjak popišite funkcionalnosti poput veličine hladnjaka, zapremnine zamrzivača, stavite na papir koji energetski razred vam je važan i kakv očekujete.

Prema sastavljenom popisu odaberite nekoliko modela i uporedite ih u fizičkim i online trgovinama i izaberite onaj hladnjak koji je najbolji omjer cijene i vama važnog kvaliteta.

Uzmite u obzir svoje navike


Ukoliko volite gledati emisije o vrhunskom kuhanju ne znači da ćete sve htjeti ponoviti i u vlastitoj kuhinji.

Ako jednom mjesečno palite pećnicu i pečete kolače, vjerojatno vam ne treba skupa parna pećnica sa hrpom različitih opcija i funkcija.

Samo zato što je perilica rublja velike zapremnine na rasprodaji, ne trebate kupiti baš taj model s obzirom da živite sami i ni nemate dovoljno odjeće da ju u potpunosti napunite.

Dakle, svakako razmislite o svojim navikama i uzmite u obzir veličinu kućanstva i koliko ćete često koristiti željeni aparat. Konačan izbor prilagodite svim tim parametrima.

Tri puta izmjerite, jednom kupite!

Ne biste vjerovali koliko inače savjesnih i pametnih ljudi kupi bijelu tehniku koja ne može stati na željeno mjesto. Ako treba, tri puta izmjerite prostor u koji planirate postaviti neki aparat i dobro provjerite dimenzije izabranog aparata.

To se posebno odnosi na komplete za kuhanje ili na primjer perilice posuđa, koje mogu biti ugradbene ili samostojeće, imaju prikazane različite mjere u svojim specifikacijama. Obratite pažnju na sve moguće mjere i provjerite obavezno koje se odnose na samu ugradnju.

Budite spremni na dodatne troškove!

Veliki aparati mogu biti prilično zahtjevni nakon što ih kupite. I tu ne mislimo samo na uobičajeno održavanje, ponekad se zna dogoditi da neki novi aparat zahtjeva dodatne troškove ili prilikom ugradnje ili čak za vrijeme svog rada.

Na primjer, možda ćete trebati dodatno učvrstiti novu perilicu rublja zato što se jako trese i bučna kada radi centrifugu, možda će vaša nova ploča za kuhanje obavezno trebati i napu jer se jednostavno stvara previše dima i pare dok kuhate, a vaša nova sušilica treba drugačiji odvod ili dovod zraka.

Sve su to sitnice na koje treba obratiti pažnju kako ne bi došlo do neočekivanih troškova ili prepreka za ugradnju novog aparata.

Uračunajte i redovito održavanje i eventualne popravke!

Uvijek je dobra ideja prilikom kupovine novog aparata i bijele tehnike provjeriti i saznati popis ovlaštenih servisera u vašoj blizini.

Servisi se razlikuju s obzirom na brandove uređaja i vašu lokaciju. Nema smisla kupiti neki veliki kućanski aparat koji ne možete popraviti u svojoj blizini pa trebate dodatno trošiti na prijevoz do najbližeg servisera.

U trgovini svakako provjerite i uvjete jamstva, a kako ga ne bi izgubili pripazite da vaše uređaje uvijek popravljaju ovlašteni serviseri.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *